Courteney Cox Filmografi

Friends,Monica Geller, Sketch Artist II: Hands that

Courteney Cox Arquette (d. 15 Haziran 1964, Birmingham), 10 yıl boyunca yayınlanan “Friends” adlı dizide ve ünlü Scream (Çığlık) korku filmi dörtlemesinde oynayan ABD’li kadın sinema ve dizi oyuncusudur.

Doğum Adı Courteney Bass Cox
Doğum Yılı 15 Haziran 1964
Doğum Yeri Birmingham, Alabama, ABD
Diğer ad(lar)ı Courteney Cox Arquette
Meslek Aktris, yapımcı, yönetmen
Etkin yıllar 1984-günümüz
Evlilik(ler) David Arquette (1999-2013)
Çocuk(lar) 1
imdb nm0001073

Okumaya devam et “Courteney Cox Filmografi”

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et “Münir Özkul Filmografi”

Rimi Sen Filmografi

Rimi Sen (21 Eylül 1981 doğumlu) Bollywood, Telugu ve Bengalce filmlerinde yer alan bir Hintli aktris ve film yapımcısı. Bengalli film Damu’da çocuk oyuncu olarak ilk tanıtımı yapıldı. Sen, Telugu filmi Nee Thodu Kavali’de ilk olarak başrol oynadı.

2003 yılında Hintçe oyunculuk rolünü Hungama’nın Filmfare Awards for Best Female Debut (En İyi Kadın İlk Film Ödülü’ne) aday gösterdiği hint komedi Hungama’da yaptı.

Daha sonra Baghban (2003), Dhoom (2004), Garam Masala (2005), Kyon Ki (2005), Phir Hera Pheri (2006) ve Golmaal: Fun Unlimited (2006) gibi birçok başarılı filmde yer aldı.

2015 yılında geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayan, Bigg Boss adlı realite şova katıldı.

Doğum Adı Subhamitra Sen
Doğum Tarihi 21 Eylül 1981
Doğum Yeri Kalküta, Batı Bengal, Hindistan
Ülkesi Hindistan
Meslek Aktris
imdb nm1267008

Okumaya devam et “Rimi Sen Filmografi”

Yvonne Strahovski Filmografi

Killer Elite,Anne,The Outback,Miranda,My Mother's Curse,Chuck,Ajan Sarah Walker,Dexter,Hannah McKay,1982,Yvonne Strahovski,Avustralya,Sarah,Sarah Walker,24:Live Another Day,Kate Morgan,Hollywood,Manhattan Nocturne,Caroline Crowley,Manhattan Night,

Yvonne Strahovski (d. 30 Temmuz 1982), Avustralyalı oyuncu. Sydney’in banliyösü Maroubra’da 30 Temmuz 1982’de dünyaya gelen Yvonne Strzechowski, gerçek adının farklı bir fonetik söylenişi olan “Yvonne Strahovski”yi sahne adı olarak benimsedi. Western Sydney Üniversitesi’nin “Theatre Nepean” bölümünden tiyatro derecesiyle mezun oldu. Avustralya’da çeşitli filmlerde ve dizilerde rol almıştır. Televizyon dizilerinde oyunculuk yapan Yvonne Chuck dizisindeki Sarah rolüyde büyük bir üne kavuşmuştur.

Doğum adı Yvonne Strzechowski
Diğer ad(ları) Yvonne Strahovski
Doğum 30 Temmuz Temmuz 1982
Doğum Yeri Sydney, Avustralya
Meslek(ler) Aktris, Oyuncu
Etkin yıllar 2004-günümüz
Resmî sitesi yvonnestrahovski.net

Okumaya devam et “Yvonne Strahovski Filmografi”

Rani Mukerji Filmografi

Rani Mukherjee,Rani Mukherji,Biyer Phool,Mili Chatterjee,Saathiya,Dr. Suhani Sharma/Sehgal,Chalte Chalte,Priya Chopra,Yuva,Sashi Biswas,Hum Tum,Rhea Prakash,Veer-Zaara,Saamiya Siddiqui,Black,Michelle McNally,Kabhi Alvida Naa Kehna,Maya Talwar,Laaga Chunari Mein Daag,Vibhavari Sahay Badki,Natasha,Saawariya,Gulabji,Om Shanti Om,No One Killed Jessica,Meera Gaity,1978,Hindistan,Bollywood,

Rani Mukerji (d. 21 Mart 1978 Mumbai, Maharashtra), Hint aktris. Kajol, Preity Zinta gibi ünlü aktrislerle beraber döneminin en önemli aktrislerinden olan Mukherjee ülkesinde geleneksel filmleriyle yurt dışında ise Black filmindeki Michelle McNally rolüyle tanınmaktadır.

21 Nisan 2014’te İtalya’da Aditya Chopra ile evlendi. Mukerji’nin ailesi genellikle sinema sektöründe çalışmaktadır. Ağabeyi Raja Mukherjee Prodüksiyon’da çalışıyor, babası Ram Mukherjee filmler çeviriyordu ve annesi Krishna şarkıcıydı. Ayrıca Kajol‘un da kuzenidir.

Diğer ad(ları) Rani Mukherjee, Rani Mukherji
Doğum 21 Mart 1978
Meslek(ler) Oyuncu
Köken Hint
Etkin yıllar 1997 -günümüz
imdb nm0611552

Okumaya devam et “Rani Mukerji Filmografi”